Gratis levering vanaf € 65 in België, Nederland en Luxemburg of via afhaalpunt Professioneel advies Tips & tricks

Ons verhaal

Wie ben ik? 

Ik ben Sophie Droessaert, steeds een creatieve bezige bij geweest met een voorliefde voor kunst, cultuur en ambachten. 
Met een overgrootvader die leerlooier was en een grootmoeder die in de schaduw van het koninklijk paleis allerlei bontcreaties maakte zit de liefde voor natuurlijke materialen in mijn bloed. Ik word gelukkig wanneer leder door mijn handen gaat, wanneer ik stoffen kan combineren of onverwachte materialen kan integreren in een ledercreatie. 
Een aantal jaren gelden startte ik, naast een voltijdse baan en drie kinderen,  met een opleiding maroquinerie of lederbewerking. De zoektocht naar geschikt en duurzaam materiaal, waarvan de herkomst bekend was, bleek niet zo eenvoudig. Het idee om daar een antwoord op te formuleren kreeg steeds meer vorm. Eens mijn afstudeercollectie een feit was en de opleiding met succes werd afgerond ben ik gestart aan een ondernemerstraject bij VOKA. De ideeën verhuisden van mijn hoofd naar het papier om uiteindelijk omgevormd te worden tot een concreet businessplan. The Leather Sales werd geboren. 

Het woordje “Sales” in The Leather Sales

Het werd me door verschillende experten afgeraden om het woord “Sales” te gebruiken in de bedrijfsnaam. Ambacht en Sales zouden niet te rijmen vallen met elkaar. En toch, de naam die al zolang in mijn hoofd zat is gebleven. Te meer omdat ik veel tijd en energie steek in mijn aankopen en er belang aan hecht om al mijn leveranciers persoonlijk te ontmoeten.  Met The Leather Sales kiezen we om samen te werken met duurzame Europese looierijen die bewust omgaan met hun werknemers en het milieu. Daar zijn grotere looierijen bij, maar evengoed kleine familiebedrijven die de jarenlange ervaring en kennis doorgeven aan de volgende generatie. Leder uit pakweg India, Pakistan of Bangladesh zal je bij mij niet vinden omdat ik niet kan garanderen dat het op een duurzame manier, tegen eerlijke prijzen, zonder kinderarbeid en zonder schadelijke chemische producten werd gemaakt.

Duurzaamheid 

Leer is een duurzaam product.  Denk maar aan de leren jas van je vader die je nog steeds draagt of laten omtoveren hebt in een tas. Of de vintage handtas van je oma die met veel liefde door een marokijnbewerker werd hersteld. 
Met The Leather Sales dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid. Het leder dat we aankopen is afkomstig van Europese looierijen die allen gecertificeerd zijn, dat wil zeggen dat ze voortdurend investeren in het verbeteren van hun milieuprestaties. Dat gaat van waterzuiveringsinstallaties, warmtepompen, zonnepanelen tot alternatieve looitechnieken. Daarnaast bieden we ook deadstock aan van Europese looierijen. 
Ook in onze dagdagelijkse werking trekken we de kaart van duurzaamheid. Zo werden onze visitekaartjes geprint op papier dat gemaakt werd uit landbouwafval. Ook in onze verpakking trekken we zo veel mogelijk die lijn door.

Voor wie? 

Ben je lederbewerker, tassenmaker, modestudent, schoendesigner, een fan van re-enactment of wil je gewoon eens met leder werken? Bij The Leather Sales vind je leer, fournituren en toebehoren. Een brede waaier aan verschillende leersoorten: effen, met print, kleurrijk of eerder neutraal... we hebben het in stock. Naast een basisassortiment bieden we ook meer uitgesproken collecties aan.

Verder kan je bij ons terecht voor fournituren, versteviging, randverf, tape en allerlei toebehoren om jouw creatie tot in de puntjes af te werken. 
 
Onze online winkel is speciaal ingericht om je te inspireren en te begeesteren. 

Heb je nood aan persoonlijk advies of wil je leer voelen en misschien ook ruiken, kom langs op:
  • vrijdag:    14u00 en  19u00
  • zaterdag: 10u00 en 18u00
  • zondag:   10u00 en 13u00

Uiteraard kan je ook steeds terecht op onze webshop. 

Tot dan. 

Veel creatieve groeten, 

Sophie 
 
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy. Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.